Relatie bureauHome     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items
 

Relatie: Valentijn


De jaarlijkse commerciële hoogmis van Valentijn is weer gestart.
Iedereen met een relatie dient nu zijn of haar partner te verrassen met een bloemetje of een romantisch Valentijn geschenk. Dit als bewijs van liefde en toewijding. Alhoewel, sommigen vinden het allemaal nogal geforceerd en vragen zich terecht af wat waarde is van die obligate gift.

Wat is de inhoud van een opgelegd cadeautje ? Dat is geen liefdevolle attentie, maar een ingeloste plicht. Wat is daar romantisch aan ?

Zag jouw relatie partner het misschien vooral als een sociale verplichting, als een manier om opmerkingen te mijden ? Of is hij / zij echt je Valentijn en komt het echt uit de grond van het hart ?

Het antwoord is simpel, geeft je partner ook als eens op andere dagen een attentie, zonder speciale aanleiding? Dan zit het waarschijnlijk wel goed. Hoewel dat natuurlijk niet betekent dat degenen die zich beperken tot de “verplichte” geschenk dagen zoals Valentijn, niet van je houden. Misschien denken zij wel dat hun liefde toch overduidelijk is en jullie relatie geen extra bevestiging behoeft. Of houden ze simpelweg niet van al die romantische flauwekul.

En wat is er nu belangrijker, wat telt nu echt: het protocolaire Valentijn geschenk of de ontelbare kleine attenties, de vele extra inspanningen, die je zo vanzelfsprekend vindt, dat je ze geeneens meer opmerkt.

Of de gekwetste blik van je Valentijn wanneer je een wat overdreven of onterechte opmerking maakt over zijn/haar gedrag. Die kleine dingen spreken toch boekdelen en bevestigen dat hij / zij wel degelijk met je inzit en belang hecht aan jollie relatie en jouw persoon. Geen Valentijn geschenk dat zo oprecht is.

Wat natuurlijk niet wegneemt dat het een mens deugd doet. Een bosje bloemen, doosje pralines, een juweeltje, maakt allemaal niet uit. Groot of klein, goedkoop of duur, het is het idee dat telt.

Laat je dus niet opjutten voor dure aankopen, elke attentie wordt gewaardeerd, hoe eenvoudig ook. Zeker als ze begeleidt wordt met het kostbaarste goed van de hele wereld: extra tijd en persoonlijke aandacht van je Valentijn zelf.


Peter

 
Relatie opbouwen
Een mens is niet gemaakt om alleen te leven, maar soms komt men toch onverwacht alleen in het leven te staan. Het leven verloopt nu eenmaal niet altijd zoals gepland en ook een relatie neemt soms een onverwachte wending. Met een drukke loopbaan, een gezin en de beslommeringen van het dagelijks leven is het niet eenvoudig om opnieuw contacten .
Lees meer
 
Liefde
Eindelijk is het gelukt, een man heeft me de liefde verklaard. Doel bereikt. We zagen mekaar de eerste keer op het werk en telkens ik hem bemerkte gloeide er iets. We praatten wel eens en ik betrapte mezelf erop dat ik excuses zocht om ...
Lees meer
 


Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
   


Home     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items