Relatie bureauHome     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items
 

Relatie: ontrouw


Ontrouw dat zit in hun genen

Meid, zei mijn moeder, trouw nooit.
Mannen zijn ontrouw, dat zit in hun genen. En mijn moeder wist waar ze over praatte want mijn vader was niet echt een toonbeeld van huwelijkse trouw.

Als ik zo wat rondkijk in mijn omgeving kan ik haar stelling alleen maar bevestigen. Ontrouw em>lijkt meer regel dan uitzondering. Het lijkt wel een wet van Meden en Perzen dat je elkaar moet bedriegen in een huwelijk.
Mannen en ontrouw, het lijken wel synoniemen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel al eens op het punt stond om me in een vaste relatie aan een man te binden. Hij had er om gevraagd, gebedeld bijna, heel lief en charmant. En bijna was ik ervoor gezwicht, maar dan verbeelde ik mezelf in bed met een man die rook naar het parfum van zijn vriendin. Of zag ik mezelf, op mijn zestigste, de blonde haren van zijn secretaresse wegborstelen van zijn jas. Gruwelijk.

Ik zou dolgraag een gezin stichten, een langdurige relatie; huisje tuintje weet je wel. Kindjes grootbrengen, ze zien groeien en bloeien, dat lijkt me het summum. Maar de vrees voor ontrouw, de schrik om te eindigen als alleenstaande moeder loert altijd om de hoek.

Wat dan ? Misschien overdrijf ik wel en kijk ik teveel naar de slechte voorbeelden, ze zijn toch niet allemÓÓl zo? Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat er ook wel wat brave huisvaders rondlopen in mijn kennissenkring. Misschien net omdat die zo'n brave en onopvallende relatie hebben dat ik me focus op de ontrouwe mannen die zich laten leiden door hun oerdriften.

Of is er nog een andere reden waarom mannen ontrouw zijn? Men zegt weleens dat het de sleur van de dagelijkse routine is, of het gemis aan "iets" dat hen daartoe drijft. En dat "iets" vult ieder dan in zoals hij wil. Spannende sex, intimiteit, aandacht, samen dingen doen...

Onlangs vertelde iemand dat liefde een markt is.
Je weet wel: vraag en aanbod , bevredigen van behoeften en zo.
En dus dacht ik erover na.

Die witte merels die hun genetisch ingebouwde ontrouw kunnen bedwingen, wat zoeken die? Wat kan ik die bieden ? Wat is hun belangrijkste behoefte, waarmee ik hen kan verleiden tot een trouwe relatie?

Vermoedelijk zoeken zij een vrouw die niet rondfladdert en er onvoorwaardelijk voor gaat, net als zijzelf. En hoogstwaarschijnlijk worden zij horendul van een vrouw die hen doorlopend controleert en daarmee impliciet van ontrouw verdenkt.

Welke houvast heb ik dan om de ware te vinden?
Een sessie bij madamme Soleil ? Hopen op een toevals treffer of blind vertrouwen op mijn vrouwelijke intuitie?
Als u het weet dan hoor ik het graag.

RitaSchrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
   


Home     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items