Relatie bureauHome     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items
 

Relatie: liefde


Eindelijk is het gelukt, een man heeft me de liefde verklaard.


Doel bereikt.

We zagen mekaar de eerste keer op het werk en telkens ik hem bemerkte gloeide er iets. We praatten wel eens en ik betrapte mezelf erop dat ik eigenlijk excuses zocht om hem te benaderen. En soms kreeg ik de zelfs indruk dat hij hetzelfde deed.

Maar gisteren was het dan toch zover. Hij vroeg me na het werk voor een babbeltje. We zaten op een bank op een stadsplein. Het was niet eens een romantische omgeving. Auto's reden lawaaierig voorbij, een paar snotneuzen keken ons gniffelend aan. Aan de overkant lalde een dronkaard.

En toen, vlak na een bemerking over de baas zei hij "ik zie je graag".

In mijn single-nachten droomde ik wel eens hoe het zou zijn. De romantische prins op het witte paard had ik al in vraag gesteld. Maar als setting voor zijn liefde verklaring zag ik steevast boottochtjes, kaarslichtdiners of geurende rozentuinen.

Het overviel me, gek h. Weken wachtte ik erop en vroeg ik me af wat ik moest doen. Ettelijke keren lag het grote woord "liefde" op mijn lippen en telkens hield ik me in. Laat hem maar de eerste stap zetten dacht ik dan. En nu hij me zijn liefde verklaart, voelde ik me overvallen. Dolgelukkig en toch beetje achterdochtig.

Waarom nu ? We hebben veel gemeen en hebben al uren aangenaam gepraat; maar verder dan blikken uitwisselen en een vluchtig begroetings zoentje zijn we nog niet geraakt. Misschien is het dat en zegt hij dit enkel omdat hij mr wil. Wil hij vooral de fysieke liefde? Niet dat ik daar iets op tegen heb, ik ben preuts noch ouderwets en in gedachten heb ik hem al dikwijls opgevreeen.

Maar misschien is hij wel enkel dr op uit, om me daarna te dumpen als verovering nummer zoveel. Het schiet allemaal door mijn verhitte hoofd, daar op dat trieste stadspleintje terwijl zijn ogen op me rusten.
Vol verwachting.

Onnozel mens, emotionele trut.
Mijn buikgevoel en een jarenlang verlangen verjagen de twijfels. Liefde laat zich niet beredeneren. Liefde is emotie en geloof. Liefde is hoop. Liefde is toekomst.

De snotneuzen gniffelen, mijn mond raakt de zijne. Dan zeg ik "kom".
Liefde is nu.

Rita

 
Trucjes voor de alleenstaande
Wat moet je doen als je verliefd bent? Hoe herken je verliefdheid? Hoe herken je een potentiele relatie partner ? Hoe leg je het aan met een aantrekkelijke dame? Ik vind dat moeilijke vragen hoor. Wel, ik moet jullie teleurstellen: ik ben niet zo goed in het geven van tips...
Lees meer
 
 
Valentijn
De jaarlijkse commercile hoogmis van Valentijn is weer gestart.
Iedereen met een relatie dient nu zijn of haar partner te verrassen met een bloemetje of een romantisch Valentijn geschenk. Dit als bewijs van liefde en toewijding. Alhoewel, sommigen vinden het allemaal nogal ...
Lees meer
 
Ontrouw
Meid, zei mijn moeder, trouw nooit. Mannen zijn ontrouw, dat zit in hun genen. En mijn moeder wist waar ze over praatte want mijn vader was niet echt een toonbeeld van huwelijkse trouw...
Lees meer


Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
   


Home     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items