Relatie bureauHome     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items
 

Relatie: eenzaam


Eenzaam, onzeker en ongelukkig.

Soms overvalt het u als een dief in de nacht.


Uw partner verloren ?
Wij worden samen oud, dąt stond als een paal boven water.
In gedachten had u misschien wel als eens overlopen hoe het zou zijn, met zijn beiden, op hoge leeftijd. In een rusthuis of thuis ? In goede gezondheid of zwaar hulpbehoevend ? Daar had u allemaal al eens over nagedacht.

Maar dit, plots volledig alleen, in de fleur van uw leven zonder relatie.
Nee, die mogelijkheid was nooit bij u opgekomen.
En nu zit u daar, eenzaam en alleen.

Of uw werk verloren ?
Het overkomt wel meer mensen. En meestal heeft u op die evolutie weinig greep, die gaat helemaal over uw hoofd heen. Maar dan, ineens, is het zover: werkloos en geen uitzicht op een snelle herstart.
En nu zit u daar, onmachtig, eenzaam en alleen

De vertrouwde vaste waarden blijken plots geen houvast meer te bieden, de gekende gezichten en doorlopende contacten die u vroeger had zijn weg. Langlopende relaties verdwenen. Onzekerheid en eenzaam zijn worden een vast onderdeel van uw gevoelens.

"Eenzaam " zeggen de vrienden, "Jij?

Kom nou. Je hebt ons toch ? En je familie ?
Wij zijn er allemaal om je te helpen. Als je iets nodig hebt, bel maar."
Goed bedoeld, maar zij begrijpen het niet.
Het draait 'em niet om hen of om hun hulp. Het gaat om de zekerheden in het leven. Om datgene dat waarde en inhoud geeft.

Het eenzaam zijn, de wanhoop, de leegte zal pas verdwijnen als dat opgelost raakt. Wanneer er terug een struktuur komt in uw bestaan. Ander werk of een nieuwe partner, naargelang.

Een ander werk, opnieuw een vast inkomen en zekerheid. Eigenwaarde. Weten dat u niet afgeschreven bent en nog iets kan betekenen. Niet meer moeten kankeren of gesprekken ontwijken, maar fier kunnen zeggen: ik ben terug aan de slag. Ik zorg voor mezelf.

Of een nieuwe partner, een nieuwe relatie, iemand om bij thuis te komen. Om de kleine dingen van uw leven mee te delen. Om opnieuw te dromen van een gelukkige oude dag, tesamen. Dat zou pas een boost geven en weer zin en vreugde brengen bij een eenzaam mens.
Zoveel is zeker.

Net zoals de zekerheid dat er niemand zal komen aanbellen om een van beide te komen voorstellen.


Peter
 
Alleen zijn doet pijn
Het raakt me tot in het diepst van mijn ziel. Een zeurende pijn, een onbehaaglijk gevoel dat nooit verdwijnt. Ik probeer het te verdringen, ik doe druk druk druk ...
Lees meer


Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
   


Home     Relatiebureau adressen   Getuigenis   Werkwijze   Voordelen   Relaties   Relatie items